Ja, når jeg er litt sent ute så sier de i fra at det er på høy tid å gi de redekasser selv! :)

Ettersom vi også driver med brevduer og konkurranse sesongen med disse er fra mai - september så prøver jeg å vente til vi er ferdig med den før jeg begynner med gouldsa, ellers blir det brått litt mye å følge med på. :)

Gouldsamadinene har nå hatt "fri" i flere måneder og har sittet samlet i volieren, jeg har adskilt de jeg skal selge og de jeg skal beholde i hver sin voliere for å unngå at det dannes par i mellom disse.

 

Her om dagen lå det imidlertid et knust egg i bunnen på volieren, siden jeg ikke ante hvem som hadde lagt det (8 hunner og velge i) hengte jeg bare på en redekasse hvor det lå ganske bra med redemateriale, for hua vil mest sannsynlig fortsette å legge egg og da er det mye mer behagelig for henne å gjøre dette inne i et rede.

Celeborn

Jeg mistenkte at det kunne være Lothlórien og Nenya som hadde startet opp, ettersom de gjorde det samme i fjor, men oppdaget fort at det ikke var det.

Jeg har en liten gløtt på taket på redekassene så de får inn litt lys og da jeg kikket inn oppdaget jeg til min store overraskelse at det var Celeborn som lå der! Det første jeg tenkte var NEI! Ikke han, for han har jeg jo en plan med og det var at han skulle i par med Hutula. Begge er 50 % blå selvom dette ikke vises. Moren til Celeborn er blå og faren til Hutula er blå. Planen med å ha disse to i par er jo selvfølgelig å prøve å få fram blå unger som da skal være en sterkere fugl en en som er avlet fram etter 2 blå foreldre. Hutula har jeg byttet til meg med dette i siktet, så jeg var selvfølgelig litt skuffet da jeg så at Celeborn hadde valgt seg egen make.

Vel skuffelsen varte helt til neste dag, for da så jeg at det var nettopp Hutula som lå i redekassen - jippi! :) Disse var bare "meant to be!";)

Sist jeg sjekket lå det 5 egg i kassen, så det blir virkelig spennede å se om de har lykkes om 14 dagers tid. :)

Hutula

Jeg fikk fart på meg da denne eggleggingen startet og gjorde i stand hekkebur til følgende par:

Denethor - Arwen

Han er standard, hvitt bryst rødt hode. Hun er standard, lilla bryst, svart hode.

Faramir - Lúthien

Han er standard, lilla bryst, rødt hode. Hun er blå, lilla bryst, rødt hode.

Bormomir - Rosie

Han er standard, lilla bryst, rødt hode. Hun er standard, lilla bryst, rødt hode.

Her håper jeg at det også kan komme noen standard hunner med rødt hode. :)

og i dag skilte jeg også av

Eomer - Minas Tirith da jeg så han drev å jaget på Tinúviel, noe han slettes ikke skal da han er onkelen hennes! :(

Så langt har jeg observert at Faramir har begynt å bygge rede og at Denethor og Arwen var inne å inspiserte redekassen sin i dag.

I volieren har jeg satt inn en redekasse til og den ser det ut til at Lothlórien og Nenya har tenkt å okkupere.

I tillegg har jeg fått meg et par med sebrafinker som jeg  har satt inn kurv til, men jeg mistenker at han er litt ung enda så foreløpig er det ingen action der. ;)

Så nå er jeg spent på hvordan dette vil gå, jeg er optimistisk som alltid å har vel 40 ringer på lager, får jeg brukt halvparten av disse så er jeg mer enn godt nok fornøyd. I fjor fikk jeg vel fram 13 unger tror jeg så jeg håper i hvertfall at jeg får like mange, helst litt flere i år. :)